Lisansüstü Öğrenci Kabulünde Yeni Uygulama
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde yeni bir uygulama başladı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı itibarı geçerli olacak uygulama, Enstitüye öğrenci kabulünde yapılan değişikliği kapsıyor.


Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesine yönelik nitelikli insan gücünü sağlamak üzere faaliyet gösteren BTÜ Lisansüstü Enstitüsü çalışmalarına bir yenilik daha ekledi. Enstitü yönetimi öncelikli alan olarak belirlenen ve ülke sanayisinde ihtiyaç duyulan yüksek lisans / doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliği ile yetiştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda yeni bir uygulama başlattı.


Çeşitli sektörlerden pek çok sanayi kuruluşu ile başarılı işbirlikleri yürüten ve bu kuruluşlara ihtiyaçları olan nitelikli elemanları kazandıran BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, öğrenci adaylarının başvuru koşullarında önemli bir değişim gerçekleştirdi. Öğrencilerin niteliklerini daha da geliştirmesini amaçlayan değişim, çeşitli kurumlar ile yapılan işbirlikleri kapsamındaki öğrenci alımında, adayının daha başvuru esnasında bir proje fikrine sahip olmasını gerektiriyor. Böylece aday öğrenci sahibi olduğu fikri, bir proje önerisi şeklinde hazırlayarak, BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne başvurusunu tamamlayabilecek. Başvuru gerçekleştiren aday, proje önerisinin enstitünün deneyimli akademisyenlerinin değerlendirilmesi ve kabul etmelerinin ardından, öğrenci olmaya hak kazanabilecek.


BTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden yapılan açıklamada yeni uygulamanın sanayi kuruluşları iş birliği protokollerine de daha da işlerlik kazandıracağına işaret edildi. Bu işbirlikleri aracılığı ile Enstitüye gerçekleştirilen lisansüstü öğrenci alımlarında adayların oluşturacakları projelerin, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik yürütülen faaliyetlere farklı bir boyut getireceği de kaydedildi.


Öğrenci kabul uygulamalarında bu yıl yapılan değişikliğin, öğrencileri proje yazma ve projede çalışma konusunda teşvik etmeyi amaçladığı bildirildi. Enstitü Yönetimi tarafından eklenen koşulların kabul edilen öğrencilerin lisansüstü eğitime daha hazır olacaklarının altı çizildi.  İş birliği protokolleri kapsamında kabul edilen öğrencilerin ayrıca ilk yılın sonunda proje önerileriyle dış kaynaklı desteğe başvurmalarının zorunlu olduğu ve en az bir dış kaynak desteği alması gerektiği de açıklamada yer aldı.

10 Ağustos 2023